Mamak Hürel Mahallesi'ne rekreasyon alanı yapılıyor

Ankara Mamak Belediyesi'nin kent estetiği hamlesi devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürel Mahallesi'nde 27 bin metrekarelik alanda rekreasyon projesinin yapımına başlayan belediye, hafriyat çalışmalarını gerçekleştiriyor.

İlçedeki görselliği artırmak ve estetik mimariyi geliştirmek için çalışan Mamak Belediyesi, Hürel Mahallesi'nde Ankara'nın en güzel göründüğü noktaya bol seyir teraslı rekreasyon çalışmasına başladı. Osmanlı paşalarının kullandığı çadırlardan esinlenerek yapılan kıl çadırı, seyir terasları, merdiven kulesi, mini amfi ve birbirinden güzel mekânların yer alacağı proje, hem görsel açıdan hem de oturma, eğlenme, dinlenme ve yürüme gibi faaliyetlerle halkın ihtiyacını karşılayacak.

Belediye olarak yeşile büyük önem verdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Biz belediye olarak yeşil alana büyük önem veriyoruz. İlçemizde uygun olan yerlere çocuklarımızın oynayacağı, büyüklerin gezip dinlenecekleri, spor yapabilecekleri parklar ve yeşil alanlar oluşturuyoruz. Rekreasyon alanımız, Ankara'nın en güzel göründüğü noktalardan biri. Proje kapsamında alana, Anadolu bahçesi, 350 metre koşu yolu, 550 metre yürüyüş yolu, 260 ve 70 metrekare çocuk oyun alanları, 150 metrekare fitness alanı, bir adet mini amfi ve Yörük çadırı yapılacak. Yapımına başladığımız, Ankara'nın birçok yerinden görülebilecek bu proje ile büyüyen ve gelişen Mamak'ta kent estetiğini sağlıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber