Harakani Hazretleri'ni Anma Etkinlikleri yarın başlıyor

Anadolu ve Kars'ın manevi fatihlerinden Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'ni daha iyi anlamak ve anlatmak için düzenlenen uluslararası sempozyum yarın başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ebu'l Hasan Harakani Vakfı ve Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu'l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi (EHAM) öncülüğünde düzenlenen sempozyuma, çeşitli ülkelerden 60 bilim adamının katılacağı belirtildi.

'Anadolu'nun Manevi Mimarı Sultan-ı Selatin Şehit Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri Etkinlikleri' adıyla düzenlenen sempozyum, 13 Ekim'deki kapanış oturumuyla sona erecek. Sempozyum kapsamında oturumlar, Harakani Kültür Merkezi ve KAÜ kampüsünde yapılacak.

EBU'L HASAN HARAKANİ HAZRETLERİ KİMDİR?

Orta Asya'dan Anadolu'ya doğru yola çıkan Alperenlerden biri olan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri, Bistâm'ın kuzeyindeki Harakan köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak, dünyaya geldi. Bâyezîd-i Bistâmî'nin manevî bir işareti üzerine Kur'an okumaya başlayan Ebu'l Hasan El Harakani Hazretleri'nin Selçukluların Anadolu'ya girişini kolaylaştırmak için yola koyulan alperenlerden biri olduğu biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber