Diyarbakır'da sahte reçete vurgunu: 5 gözaltı

Diyarbakır'da Sosyal Güvenlik Kurumu'nu düzenledikleri sahte reçetelerle 73 bin 754 TL zarara uğratan 5 kişi, düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İl genelinde sahtecilik ve dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 27.09.2012 tarihinde 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında toplam 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, yapılan çalışmalarda, Sur ilçesinde faaliyet gösteren özel bir hastanenin eski çalışanları tarafından 933 adet sahte reçete düzenlendiği, bu reçeteler karşılığında yine Sur ilçesinde bulunan bir eczane aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 73 bin 754,01 TL tahsilat yapıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Y.A., Ö.A., M.Ç., M.N.A. ve S.G. isimli şahıslar hakkında ?Resmi Belgede Sahtecilik ve Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılık? suçlarından yasal işlem yapılırken, Savcılığa sevk edilen şüpheliler Adli Kontrol kararına istinaden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber