Üniversite öğrencileri üstü açık otobüslerle Başkent'i keşfe çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, üniversite eğitimi için Ankara'ya gelen ve yurtta kalan öğrencilere Başkent'i daha yakından tanıtmak amacıyla, şehir gezisi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmet ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, tanıtım atağının önemli bir ayağı olan kent gezilerine devam ediyor. Shopping Fest'ten bu yana binlerce Başkentli ve Başkent'e tatile gelen konuklara kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdiren Büyükşehir Belediyesi'nin bu seferki konukları ise üniversite eğitimi için Ankara'ya gelen ve yurtta kalan öğrenciler oldu. Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü tarafından üstü açık otobüslerle ilk gezi Anıtkabir'e gerçekleştirildi. Ankara'da ilk yılları olan öğrenciler, Ata'yı ziyaret etmekten oldukça memnun kaldı. Daha sonraki gezi güzergahı Hacı Bayram Veli Cami, Agustus Tapınağı, Solfasol'da bulunan Hacı Bayram Veli'nin doğduğu ev ve Ankara Kalesi oldu. Öğrenciler, Gençlik Parkı ve Gençlik Parkı içindeki Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Tacettin Dergâhı, 50. Yıl Parkı'nı da görme şansı yakalayan üniversite öğrencileri son olarak da Çankaya turu atarak gezilerini tamamladı.

Geziden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Gençlik Parkı içindeki Gençlik Merkezi'nden çok etkilendiklerini ve gençlere sunulan imkânlardan kendilerinin de faydalanmak istediklerini dile getirdi. Ayrıca gezdikleri yerlerden Hacı Bayram Veli Camii ve civarını çok beğendiklerini ve gezinin çok güzel organize edildiğini ifade eden öğrenciler, Ankara'ya hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Ücretsiz düzenlenen şehir turu projesi ile en az 35 kişilik gruplarla Ankara gezisi düzenleniyor. Konuklarına otobüs ve rehberlik hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, isteyen herkese Ankara'nın tarihi, kültürel, turistik yerleri ile parklarını görme fırsatı sunuyor. Gezi için başvurular, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü'ne yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara için turizm atağının bir ayağı olarak, kenti daha yakından tanımak isteyen gruplara görevliler eşliğinde keşifli bir tur imkanı sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber