Tunceli'deki operasyon ikinci gününe girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli-Hozat kara yolu iki gündür geniş çaplı operasyon nedeniyle kapalı bulunuyor. Tunceli'de 25 Eylül'de Atatürk Mahallesi'nde 6'sı asker biri sivil olmak üzere 7 kişinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen PKK'lı gruba yönelik gerçekleşen operasyon ikinci gününe girdi.

Operasyonun ikinci gününde Tunceli-Hozat kara yolunun hala kapalı olması nedeniyle Demirkapı, Çılga ve Çiçekli köylerinin Tunceli ile ulaşımı kesildi. Askeri zırhlı araçlar tarafından kapatılan Tunceli-Hozat kara yolunu kullanmak isteyen vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından geri çevriliyor.

TUNCELİ'DE BÜYÜK SONBAHAR OPERASYONU

Tunceli'de son dönemlerde PKK'lılar tarafından gerçekleştirilen büyük eylemlerin planlandığı bölge olduğu için başlatılan geniş çaplı operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Tunceli 4. Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın yönettiği operasyon Zagrovit Ormanları, Demirkapı ve Arman bölgesinde yoğunlaştı. Jandarma Özel Harekat timlerinin Skorsky helikopter ile bırakıldığı bölgede elverişsiz hava koşulları, yoğun orman ve dağlık alana rağmen zaman zaman PKK'lı grup ile sıcak temas sağlanıyor. Bölgede yüzlerce asker ile devam eden operasyonda yoğun silah ve bomba sesleri duyuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber