Bakan Yıldız: TANAP'ta güzergah belirme çalışmaları sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Nabucco'nun yükünü hafifleten önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmaların sürdüğünü dile getiren Yıldız, TANAP'ta güzergah ve ortaklık konusunda hızlı bir çalışma olduğu, BP ve Total'inde projeye dahil olabileceğini söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde Gaz&Power Dergisi tarafından düzenlenen 3. Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışında birinci özel oturumuna katıldı. Gaz&Power Yayın Grubu Başkan Sertaç Komsuoğlu ile yayın grubunun Ankara Temsilcisi Aylin Bilekli'nin sorularını yanıtlayan Yıldız, Türkiye'nin enerji politikası ve stratejinin şeffaflık, liberalleşme ve yerli ile yenilenebilir kaynaklara ağırlık verilmesi doğrultusunda önemli ve ciddi adımlar attığını ifade etti.

Azerbaycan ile yürütülen TANAP projesinin Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesinin yükünü hafifleteceğini vurgulayan Bakan Yıldız, TANAP'ın sanayiyi peşinden sürükleyen ve istihdama katkı sağlayan önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. Yıldız, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir kaynakların yanında nükleer enerji önceliğinin de devam ettiğini, Sinop'ta yapılması planlanan santralle ilgilenen 4 ülkeden ikisinin biraz daha öne çıktığını açıkladı.

Konuşmanın ardından Yıldız, anaokulu öğrencilerinin 'Enerji' konulu resim sergisini gezdi ve resimleri çizen çocuklarla bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber