Adana'da kadına yönelik ?Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi' kuruldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik pilot il olarak belirlediği Adana'da kurulan ?Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nde? hazırlıklar tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği'nde Vali Yardımcısı İbrahim Avcı başkanlığında yapılan ?Elektronik destek sistemi pilot uygulaması koordinasyon ve işbirliği? toplantısında uygulamanın nasıl işleyeceği ele alındı.

Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek'in katıldığı toplantıda Avcı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesi'ne ilişkin yasa çerçevesinde pilot iller Adana ve Bursa'da bu merkezlerin kurulduğunu hatırlattı. Adana'daki merkezin bina, personel ve genel hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Avcı, birimler arasında sistemin nasıl çalışacağı hususunda bir araya gelindiğini kaydetti.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek de aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele strateji planı kapsamında 8 Mart 2012 tarihinde yasanın oybirliğiyle meclisten geçerek yürürlüğe girdiğini vurguladı. Bu kapsamda ilgili yönetmeliklerin çıkartılıp, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin 14 pilot ilde açılması çalışmalarının hızla devam edildiğini anlatan Gevrek, ?Bu illerden biri de Adana. Ama Türkiye genelinde sadece Bursa ve Adana ?teknik takip' yöntemiyle kullanılacak. Biz bugün burada üst düzey uygulayıcılarla birlikte toplandık. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Avea ile yaptığımız protokol doğrultusunda Avea yetkilileri kullanılacak cihaz hakkında bilgi verecek. Daha sonra sürece ilişkin açıklamalarda bulunacağız.? dedi.

Bir soru üzerine Adana'da Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin faaliyete geçtiğini açıklayan Gevrek, bakanlığın belirleyeceği bir tarihte açılışının yapılacağına işaret etti. Gevrek, uygulamanın ne zaman başlayacağının program sonunda netleşeceğine dikkat çekti. Toplantının değerlendirme bölümü basına kapalı devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber