Esenler esnafı üniversiteli oluyor

Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile ilçe esnafına yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Esnafımız 5 ana başlıkta eğitim alacak. Bu sertifikayı duvarına asan esnafımız müşterileri üzerinde daha iyi bir izlenim bırakmış olacak." dedi.

Belediye ile üniversite arasındaki eğitim seminerleri protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşma yapan M. Tevfik Göksu, bu eğitim sayesinde esnafın müşterisiyle kuracağı iletişim artacağını kaydetti. Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri diğer projeler hakkında da şu bilgileri verdi:

?Elimizde gerçekten büyük bir fırsat olan Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye'nin 10. büyük üniversitesi var. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. İlk etaptaki programımızda 4 bin esnafımız eğitim alacak. Bu büyük bir eğitim atağı ve büyük bir dönüşümdür. O yüzden biz bu hamleleri geliştirerek devam edeceğiz. Arzu ettiğimiz şey Esenler'de hangi esnafa girerseniz girdiğinizde burası farklı diyeceğimiz ortamı oluşturmaktır. Esnaflardan sonra artık anneler de üniversiteli olacak. Bu projenin hemen akabinde çocuklar için çocuk üniversitesi açıyoruz. Çünkü biz 21 yaşında bir çağ açıp bir çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarıyız. Bize yakışan başkalarını taklit etmek değil, başkalarının taklit edeceği hayatı ortaya koymak.?

Göksu'nun ardından konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise üniversite içinde kuaför ve berber olmadığını, verilecek eğitimlerden sonra en başarılı olan esnafın kampüs içinde dükkân açmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber