Dicle Üniversitesi'nde akademik yıl açıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ninyeni akademik yıl açılışı ve yapımı tamamlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 4 yıl içinde öğrenci sayısını ikiye katladıklarını belirterek, kendileri için en önemli şeyin öğrencinin yüreği olduğunu söyledi. Saraç, başlattıkları öğrenci odaklı eğitimin devam edeceğini vurguladı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Mehmet Akın, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, DÜ Rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Akademik yıl açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Saraç, üniversitelerinin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, görevde bulundukları süre içerisinde Diyarbakır'daki kurum kuruluşlar ve halkla işbirliği içerisinde olduklarını kaydetti. Saraç, "Dört yıl gibi bir süre içerisinde üniversitemizin fiziki ve teknik altyapı ve üstyapı başta olmak üzere hedeflediğimiz alanların büyük bir kısmında ciddi bir başarı elde edilmiştir. Ayrıca üniversite anlayışının sağladığı özgürce düşünme atmosferi içinde başta bölgemiz olmak üzere ülkemiz ve tüm insanlığı ilgilendiren sorunlar konusunda araştırmalar yapılmış, çözüm önerileri sunulmuştur." diye konuştu.

ÖĞRENCİ SAYISI 13 BİN 500'DEN 26 BİNE ULAŞTI

Göreve geldiklerinde 13 bin 500 olan öğrenci sayısı bugün yüzde yüz artış göstererek 26 bine ulaştığını anlatan Saraç, "Ayrıca son üç yıldır üniversitemize yabancı uyruklu öğrenci alımı da başlamıştır. Bölümlerimiz teknik donanım, laboratuvar ve modern araştırma merkezleri ile zenginleştirilmiş; mevcut sınıf ve laboratuvarlar yenilenmiş, akıllı tahtalar, akıllı sınıflar kurulmuştur." dedi. Öğrencilerin bilgiyle donanmalarının yanı sıra kültür, sanat ve sporla da iç içe olduklarını belirten Saraç, şunları söyledi: "Öğrenci kulüplerine verilen destekler ile 18 olan kulüp sayısı 109'a çıkmış, bu kulüpler bünyesinde onlarca sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikler çeşitli ulusal ve uluslararası platformlarda sergilenmiş ve takdir toplamıştır. Ahlat Kültür Festivali'nde gösterilen yüksek performans ile öğrencilerimiz büyük alkış almış, Polonya'da düzenlenen IV. Uluslararası Folklor Festivali'nde büyük beğeni toplamışlardır. Modern Halk Dansları Topluluğumuz İspanya'da düzenlenen 32. Müzik ve Popüler Halk Oyunları Dans Festivali'nde Türkiye'yi temsil etmiştir. Yine çeşitli kulüplerimizin hazırladığı tiyatro gösterileri Bursa, Çanakkale, İzmir ve Ankara'da sergilenerek büyük beğeni topladı."

Dicle Üniversitesi olarak başlattıkları ?Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme? uygulamasının devam ettiğini belirten Saraç şöyle devam etti: "Dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girme hedefine yönelik olarak; öğretim üyelerine her türlü desteğin verilmesi konusundaki çalışmalarımız sürmektedir. Uluslararası paydaşlarla işbirliğini geliştirme kapsamında uluslararası işbirliği anlaşması yapılan ülke sayısı her geçen gün artmaktadır. Bir yandan eğitim ve öğretimin kalitesi artırılırken, diğer yandan yapılan araştırma ve incelemelerle bilime katkı sunuldu. Uluslararası, ulusal ve yerel düzeyde yüzlerce bilimsel, sosyal, kültürel etkinlik gerçekleştirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber