Domates tarımı Bursa'da masaya yatırılacak

Tarımın başkenti Bursa'da domates için panel düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Üretimden Tüketime Domates Paneli' kapsamında düzenlenecek panelde domatesten daha yüksek verim alınmasının yolu aranacak. Bursa Valiliği'nce, ?2012 yılı meyvelerden Şeftali, sebzelerden Domates ve Biber yılı' ilan edildi. Bu kapsamda daha önce 18 Temmuz 2012 tarihinde Gürsu'da Şeftali, 18 Eylül 2012'de ise Yenişehir İlçesinde Biber paneli düzenlenmişti.

"2012 Şeftali, Domates ve Biber Yılı" etkinlikleri kapsamında 16 Ekim 2012 tarihinde ise Karacabey'de Domates paneli gerçekleştirilecek. Karacabey Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirilecek olan ? Domates Paneli'nde üreticinin yanı sıra, sanayici ve ihracatçılar ile STK temsilcileri de hazır bulunacak.

BursaTarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Bursa'nın önemli ürünlerinden biri olan domatesin hak ettiği değere ulaştırılması amacıyla üretim ve pazarlamada yaşanan sorunların çözüm yollarının aranacağı belirtildi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Nuray Akbudak'ın yöneteceği panelde; Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, ?domates üreticilerinin sorunları', Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevat Şahin Balcılar; ?Domates ihracatını artırmaya yönelik çözüm önerileri', Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Dr. Barış Bülent Aşık ile Biyosistem Mühendisliği Bölümünden Dr. Burak Nazmi Candoğan da; ?Domates yetiştiriciliğinde sulama ve gübreleme ilkeleri' konularında sunumlar yapacak. Yine Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden Prof. Dr. Hasan Vural da; ?Domates üretiminin ekonomik analizi pazarlaması ve sözleşmeli üretimde yaşanan sorunlar' konusunda sunum yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber