'Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum' projesinin ikincisi düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen, TÜBİTAK destekli 'Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum II' adlı projenin açılışı, Astronomi Merkezi'nde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen projenin açılış konuşmasını yapan proje yürütücülerinden Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, ?Bu projenin gerçekleştirilmesindeki temel amaç, öğrencilerin doğaya ve evrene karşı olan ilgilerini artırmak, temel fen kavramları ile ilgili öğrenme zorluklarını en aza indirgemek ve gençlerimize fen bilimlerini sevdirerek onları geleceğin Türkiye'sinin bilim insanı adayları olmaları için cesaretlendirmektir.? dedi.

Misafir konuşmacı olarak etkinliğe katılan Prof. Dr. Ethem Derman ise konuşmasında öğretmenlere seslenerek, derse başlamadan önce birkaç dakika gök bilim hakkında sohbet etmelerinin öğrencilerin ilgisini çekmek için iyi bir yol olacağını öğüdünde bulundu. İki gün boyunca çeşitli dersler ve etkinliklerle devam edecek olan projenin ilk dersi, 'Teleskop Yapımı' adlı sunumla başladı.

Açılışa, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, Ankara Üniversitesi Emekli Astronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman, akademisyenler, Türkiye'nin çeşitli illerinden ilköğretim öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber