Yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar

Ezberci eğitim yerine yaparak ve yaşayarak öğrenme modelinin benimsendiği Özel Burç Çukurova Orta Okulu'nda ?hücre modeli' yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun, 6. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada iki ve üç boyutlu birbirinden güzel hücre modellerini sergilendi. Yarışmada, Sena Nur Doğan birincilik, Gökberk Bağcı ikincilik, Kadir Eren Işık üçüncülük, Melih Uluyıldız dördüncülük ve Nihan Öztürk ise beşincilik elde etti.

Fen ve Teknoloji öğretmenlerinden M. Mazhar Yılmaz, yarışmanın, mikroskobik dünyayı gözlemleyip, kavrayabilmenin güzel bir yöntemi olduğuna dikkati çekti. Yılmaz, ?' Biz de bu tarz etkinlikleri öğrencilerimize yaptırarak hayal güçlerinin ne kadar zengin olduğunun farkına varmalarını istiyoruz. Yarışmada emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerimize, aynı zamanda bütün bilimsel çalışmalarda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen okul müdürümüz İlhami Kara beyefendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Yusuf Ordu ise "Yarışmada jürilerden biri olarak birbirinden mükemmel hücre modellerini derecelendirirken çok zorluk çektim. Öğrencilerin hücreyi sadece mikroskobun okülerinden değil de kendi gözlemlerini maket olarak hazırlayıp sergilemeleri konunun daha da kalıcı hale gelmesini sağladı.'' dedi.

Fen ve Teknoloji Zümre Başkanı Özgür Tokat da yaparak öğrenmenin daha kalıcı olduğu felsefeden yola çıkarak eğitim faaliyetini sürdüren okullarında, bu tür faaliyetlerle öğrenmeyi kalıcı ve eğlenceli hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber