Danışmanlar geldi istihdam arttı

Isparta İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, kurumda iş ve meslek danışmanlarının görevlendirilmesiyle birlikte kurumdan işe yerleştirmede ciddi artış yaşandığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş-Kur'da meslek danışmanlarının iş piyasasına inmesiyle birlikte istihdamda kurumun iş yerleştirme oranı geçen yıla oranla yüzde 80 arttı.

Isparta İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, kurumda iş ve meslek danışmanlarının görevlendirilmesiyle birlikte kurumdan işe yerleştirmede ciddi artış yaşandığını bildirdi. 15 iş ve meslek danışmanın iş piyasasında görev aldığını kaydeden Ergin, ?İlimizde görev yapan 15 meslek danışmanı bu sorunu çözmek için mücadele ediyor. Artık işin yükü onlarda. Geçen yıla oranla bu yıl istihdamda yüzde 80'lik bir artış yaşandı. Isparta sokaklarında ve işyerlerinde meslek danışmanlarının gezip bilgi topluyor. Önümüzde ki yıl Ocak ayında yapılacak olan istihdam kurulunda bütün bilgileri paylaşacağız. Isparta'da hangi sektörlere kaç eleman lazım. Kaç kişi bize iş için başvurmuş tüm verileri bildireceğiz? dedi.

Ergin, geçen yılın ilk dokuz ayında 2 bin 74 kişinin işe yerleştirilirken bu yılın aynı döneminde istihdamın 3 bin 769'a yükseldiğini açıkladı. Ergin, özel sektörde geçen yıl bin 672 olan işe yerleştirilen kişi sayısının bu yıl yüzde 74 artışla 2 bin 910'a yükseldiğini, geçen yılın ilk dokuz ayında 6 bin 465 kişinin kuruma başvururken, bu yılın aynı döneminde kuruma başvuru sayısının 8 bin 466'ya yükseldiğini kaydetti.

İş bulmak için İşkur'a başvuran vatandaşların yüzde 80'inden fazlasını kadınların oluşturduğunu ileten Ergin, "Bize iş için başvuran vatandaşlarımızın çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Tabi ki bu karara saygı duyuyoruz. Ama bizim özel sektörde pek kadınların yapacağı işler yok. Yani ağırlıklı olarak erkeklerin yapabileceği bir iş, beden gücü kullanılıyor. Mesela mobilyacılık, kazan imalatı gibi ağır işler. Kadınlar için zor olan işler? dedi. Ergin, şu anda 98 açık iş ilanının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber