Fatih Üniversitesi hemşireleri Ankara'da buluşturdu

Fatih Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu tarafından 1. Ulusal Hemşirelikte Yenilikler Kongresi düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kongre ?Yeniliği İste, Yeniliği İzle, Yeniliği Paylaş' sloganı ile dünyadaki ve Türkiye'deki hemşirelik uygulamaları ve yaklaşımları değerlendirildi.

Fatih Üniversitesi'nin Ankara Gimat Kampüsünde 11-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen kongrede konuşma yapan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Kâtip Üyesi Prof. Dr. Sevim Savaşer, ?Yeni yeni ortaya çıkan hastalıklara rağmen insanların yaşam kalitesi beklentisinde artışlar var. Hemşirelerin görev aldığı her alanda yeniliklere açık olması gerekmektedir. Bu kongrenin ana temasında ?Yeniliği İste, Yeniliği İzle, Yeniliği Paylaş' vardır." dedi.

Türkiye'de hemşirelik alanında eğitim veren fakültelerden alanında uzman akademisyenlerin katıldığı kongrenin açılış konferansını Türk Hemşireler Derneği (THD) Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, Avrupa Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Kery Cheever yaptı. Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, ?Aramızda Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkelerden çok sayıda katılımcı var. Bu kadar zengin katılımdan dolayı kongrenin çok iyi geçeceğini umuyorum.? diye konuştu. Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Yiğitoğlu, şöyle devam etti:

?Bir varlık olan insanın en önemli özelliği aciz olmasıdır. İnsan çok şeye gücü yettiğini zanneder ama birçok şeye gücü yetmez. Bunu da daha çok hasta olduğu zaman anlar. İnsanın en önemli özelliklerinden bir tanesi de şefkate çok muhtaçtır. Şefkat kahramanı dediğimiz anneler, bayanlar da bu yüzden hemşirelik mesleğini seçmektedirler. Şefkate ihtiyaç olan insana en çok ihtiyaç duyduğu hastalık anında hemşireler hizmet etmektedir. Bu yüzden yenilik, kalite ve hizmet çok önemlidir. Bunun da bizim ülkemizde çok iyi olduğuna inanıyorum. Bu kutsal mesleği seçtiğiniz için hepinizi kutluyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber