Ankara'ya giden Edremit heyeti, sınırlarının küçültülmesine engel oldu

Balıkesir'in büyükşehir yapılması kapsamında Edremit ilçesinin sınırlarının küçültülmesine tepki gösteren siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar, tepkilerini dile getirmek için AK Parti Genel Merkezi'ne gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heyeti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur başta olmak üzere milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşçu kabul etti. Heyette Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, bazı belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, AK Parti Akçay Belde Başkanı Yahya Yavuz, oda başkanları ve muhtarlar yer aldı.

Görüşmelerde Edremit heyetine, ilçe sınırlarına Zeytinli, Akçay ve Kızılkeçili'nin de dahil edilmesi sözü verildi. AK Parti İlçe Başkanı Yüzüak, döndükten sonra yaptığı açıklamada, Altınoluk'un ilçe olmasının sevincini yaşadıklarını ancak oraya Zeytinli, Akçay ve Güre de dahil edilince Edremit'in sınırlarının küçüldüğünü anlattı. Yüzüak, Ankara'da yaptıkları temaslar sonucunda Edremit sınırının Zeytinli ve Akçay'dan sonra Güre beldesi ve Çamlıbel köyünü de içine alacak şekilde Manastır Çayı'na kadar genişletilmesi sözünü aldıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber