Demokrasiyi okul sıralarında öğreniyorlar

Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi'nde öğrenciler sandık başına gitti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı' için yapılan oylamaya katılan öğrenciler tercihini İbrahim Musab Curabaz'dan yana kullandı.

Öğrenciler, Okul Öğrenci Meclisi'nin yeni döneminde ?başkanlık' görevini üstlenecek ismi belirlemek için kurulan sandıklarda oy kullanarak, mevcut adaylar arasında tercihini yaptı. Öğrenci Meclisi Başkanlığı için demokrasi kuralları içinde kıyasıya bir rekabet yaşanırken, yapılan oylamanın ardından da başkanlığa İbrahim Musab Curabaz seçildi.

Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, konuya ilişkin açılamasında, ?Öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi açısından bu tür çalışmaların önemini bilen bir anlayışa sahibiz. Kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılmasını önemsiyoruz. Katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması için öğrencilerimiz kıyasıya yarışması bizi mutlu etti.'' dedi.

Seçime katılan ve başkanlık görevini üstlenme noktasında adaylığını açıklayan öğrencilerin, seçim kampanyası yürüttüğünü, bu çerçevede de pankartlar hazırlayıp, diğer öğrencilerin kendisine oy vermesi için ciddi bir kampanya yürüttüğünü anlatan Gürhan, ?Başkan olarak seçilen İbrahim Musab Curabaz'ı tebrik ediyorum. Seçimlerin demokrasi kuralları içerisinde geçmesi bizi mutlu etti.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber