Etimesgut Belediyesi'nin 2013 bütçesi 159 milyon TL

Ankara Etimesgut Belediyesi'nin 2013 yılı mali bütçesi 159 milyon TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında 5 gün süren bütçe görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerin son gününde gruplar ve şahıslar adına konuşmalar yapıldı. Meclis üyeleri bütçeye ilişkin görüşlerini açıkladı.

Başkan Demirel, toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 bütçesinde büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Yıl içinde Atakent Sosyal Tesisleri, Tuğra Parkı ve Türk Beyleri Kent Meydanı'nın açılışını yaptıklarını belirten Demirel, şöyle devam etti: "Kent Konseyi Binamızı tamamladık. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezimizi bitirmek üzereyiz. Eryaman'daki havuz ve sosyal-kültürel tesisimizi, Eryaman çevre düzenlemesi ve yaşam alanını büyük ölçüde tamamladık. Yollar, kaldırımlar yaptık. 28 yeni park inşa ettik. Birçok sosyal ve kültürel projeyi hayata geçirdik. Aşevimizi kurduk. Çanakkale gezilerimizi, engellilerin tatil programlarını düzenledik. İnşallah 2013 bütçemizle de yeni hizmetler gerçekleştirip ilçemizi her yönüyle daha modern ve daha yaşanabilir örnek bir kent haline dönüştüreceğiz. Yeni bütçemizin Etimesgut için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Muhalefet üyelerinin bütçedeki yatırımların çokluğuna işaret ederek, ?seçim bütçesi' eleştirilerine karşılık Demirel, "Bu bütçemizi ilçemizin, halkımızın istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırladık. Seçim derdimiz, kaygımız, telaşımız yoktur. Bu makamların her halükarda geçici olduğunu bilerek, aldığımız görevi zaten gün gün hizmet noktasında en verimli şekilde değerlendirme gayretindeyiz. Bütün gücümüzle ve imkânımızla şehrimize, halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Ayrıca bütçe hazırlığı 2012'nin 6. ayında başladı. O tarihlerde gündemde seçim yoktu. Seçimlerin erkene alınması yeni bir konudur. İster erken olsun, ister zamanında, bizim asla hiçbir zaman seçim derdimiz, kaygımız olmamıştır.? diye konuştu.

Yapılan oylamanın ardından, Etimesgut Belediyesi'nin 2013 mali yılı bütçesi 159 milyon TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber