Kılıçaslan Liseleri, 'uluslararası okul' olarak tescillendi

İngiltere'nin dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi tarafından akredite edilen Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, 'uluslararası okul' olarak tescillendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık üç yıldır Cambridge Üniversitesi'yle ortak çalışmalar gerçekleştiren Kılıçaslan Liseleri'nin, International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) yeterlik kriterlerine uygun olduğu belirlendi. Okul, İngiliz yetkililerin yaptığı detaylı incelemenin ardından 'uluslararası okul' statüsüne dâhil edildi.

Okulda 9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencilerine uygulanacak Cambridge IGCSE müfredatına başvuran öğrenciler, derslerini İngilizce olarak alacak ve görecekleri eğitimin ardından uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifika ile ödüllendirilecek.

Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, "Dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan ve uluslararası geçerliliğe sahip Cambridge Üniversitesi tarafından onaylanmış olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz, bu programla IB eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz de hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olacaklar. Ayrıca yurt dışından da rahatlıkla öğrenci kabul ederek çocuklarının eğitiminden dolayı Kayseri'ye gelmekte zorlanan akademisyenlerin ve bilim adamlarının beklentilerine de cevap vermiş olacağız.? dedi.

IB ve IGCSE koordinatörü Mesut Mızrak da "Uzun zamandır Cambridge Üniversitesi'nin yetkilileriyle temas halindeydik. Bizi 3 yıl önce bölge sınav merkezi olarak kabul etmişlerdi. Geçen süreç içerisinde eğitimimizi daha detaylı inceleme imkânı buldular. Geçen ay yaptıkları ziyaretlerinde son detayları gözden geçirerek, okulumuzu eğitim halkalarına dâhil ettiler." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber