Cesedi çürüyen küçük Yakup'un ölüm nedenini 2. rapor belirleyecek

Eskişehir'de kaybolduktan 13 gün sonra cesedi bir tepedeki su borusu içerisinde üzeri taşlarla örtülmüş halde bulunan 2,5 yaşındaki Yakup Bozkurt'un cesedi çürüdüğü için kesin ölüm nedeni belirlenemedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli Tıp Kurumu cesedi su borusu içerisinde çürüdüğü için kesin ölüm nedenini belirleyemediği küçük Yakup için geniş kapsamlı ikinci bir rapor hazırlayacak. Önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen raporla küçük Yakup'un ölüm nedeni de kesinleşmiş olacak.

Doğançayır beldesine tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalışmak için Şanlıurfa'dan gelen Abdülrezzak- Huriye Bozkurt çiftinin 2,5 yaşındaki oğulları Yakup Bozkurt, 8 Mayıs 2012'de kaldıkları çadırların önünden kayboldu. Ailenin haber vermesi üzerine jandarma, polis, AKUT, Kızılay, orman ve sivil kurtarma ekiplerinden oluşan 500 kişilik ekip küçük Yakup'u bulmak için harekete geçti. Ekipler üç gün boyunca 40 kilometrelik aranda minik Yakup'u aradı, ancak bulunamayınca arama çalışmaları sonlandırıldı. Fakat Bozkurt ailesi ve jandarma'nın arama çalışmaları 13 gün boyunca aralıksız sürdü. Bozkurt ailesi ve ekipler Kırkız tepesinde küçük Yakup'un önce terliğini buldu. Çalışmaları derinleştiren jandarma ekipleri kaybolduktan 13 gün sonra Yakup'un cansız bedenini tepede bir su borusu içine sıkışmış ve üzeri taşlarla örtülmüş halde buldu.

Küçük Yakup'un cesedi önce Seyitgazi Devlet Hastanesi Morguna kaldırılarak otopsi yapıldı. Buradaki ön otopsinin ardından küçük Yakup'un kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yakup'un ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurum'unda yapılan otopsi ilgili ilk rapor 4 ay sonra tamamlandı ve adli makamlara gönderildi. Ancak, Yakup'un cesedi çürüdüğü için Adli Tıp Kurum'unda yapılan ilk otopside kesin ölüm nedeni belirlenemedi. Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu Yakup'un kesin ölüm nedenini belirlemek için ikinci kez kapsamlı bir rapor hazırlamak için çalışma başlattı. Önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen geniş kapsamlı raporla Yakup'un ölüm nedeni kesinleşmiş olacak.

Öte yandan, jandarma da Yakup'un ölüm nedenini araştırmak için özel bir ekip kurdu. Jandarma, Yakup cinayete mi kurban gittiği ve öyle ise bunu kimlerin gerçekleştirdiğini bulmak için bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma Yakup'un cesedinin bulunduğu bölgede de geniş çaplı araştırma yaparken, çocuğun su borusuna kendisinin mi düştüğünü yoksa birileri tarafından mı atıldığı veya başka bir yerde öldürülüp oraya mı getirildiği üzerinde durduğu öğrenildi.

Bu arada, Bozkurt ailesinin çocuklarının kesin ölüm raporunu beklediği ve halen Doğançayır'da oldukları ve raporun netleşmesinin ardından Şarlıurfa'ya döneceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber