Akbük halkı referanduma gitti

Büyükşehir Belediyesi Kanununda yapılan düzenleme kapsamında kapanması söz konusu olan Aydın'ın Didim İlçesine bağlı Akbük Beldesi sakinleri belde belediyelerinin kapanmaması için gayri resmi referanduma gitti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapanacak belediyelerde halkın talebinin göz ardı edildiği ve kanunun demokrasiye aykırı olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından alınan 'gayriresmi' referandum uygulamasına

Akbük Belde belediyesi de katıldı.

3 Muhtarlık, 4950 yerleşik nüfus ve 3850 seçmenin bulunan beldede yaşayan vatandaşlar bu sabah saat 09.00'dan itibaren Akbük Türkan Saylan Kültür Merkezinde kurulu olan referandum sandığına giderek 'Belde Belediyemizin Kapanmasını İstiyor musunuz?' sorusunu cevapladılar.

Referanduma CHP Akbük Belde Başkanlığı ev sahipliği yaparken; CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP'li Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, eski Akbük Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Şam, Aydın İl Genel Meclis Üyesi Cahit Kaya,, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, CHP Akbük Belde Başkanı Hakkı Şahin ve parti yönetim Kurulu Üyeleri de referanduma katıldı.

Referanduma katılarak CHP'nin uygulamasına destek veren ve Akbük Beldesi'nin 1992 yılında muhtarlıktan Belediyeliğe geçişi sürecinde beldenin ilk belediye başkanı olan eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şam da Dünyanın hiçbir yerinde verilen hakların geri alınmadığını belirterek "Akbük artık eskisi gibi değil. Yaz nüfusu 60-70 bin olan Akbük'ün başka bir belediye hizmeti ile yönetilmesi mümkün değil. Buranın kapatılmamasını istiyoruz" dedi.

Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı ise Aydın'ın Büyükşehir Belediyesi olmasına karşı olmadıklarını ancak uygulamanın belde belediyeleri de dahil edilerek yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bu şekli ile demokrasiye aykırı olduğunu belirtti.

Didim Belediye Başkanı Başkanı Mümin Kamacı da Sandalcı'yı desteklediğini belirterek 'yerinde yönetim' istediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber