Silifke'de 2B arazi satışları devam ediyor

Silifke Mal Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde bulunan ve başarılı bir şekilde sürdürülen 2B arazi çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mal Müdürlüğü, mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan 2B arazilerinin satışı ve müracaatı konusunda hak sahiplerini detaylı bir şekilde bilgilendirdiklerini açıkladı. Silifke Mal Müdürlüğü tarafından 2B taşınmazı ile ilgili belde ve köylerde başlatılan bilgilendirme toplantıları ve yerinde müracaatlar devam ediyor.

Silifke Mal Müdürü Dursun Deniz, hak sahipleri müdürlüğümüzün yerinde hizmet anlayışından memnun olduğunu belirtti. Müdürlük olarak 2B arazileri 345 seri nolu Milli Emlak Genel Müdürlüğü tebliği gereğince müracaatları ücretsiz alıyoruz. 30 Ekime kadar müracaat edenlerin hak sahibi olabilmesi için belediye sınırları içerisinde 2 bin lira, köyler içerisinde bin lire tutarı Mal Müdürlüğü veznesine ve ya bankaya yatırmaları gerekiyor. Yatırılan para kişiye aittir. Müracaattan vazgeçmesi durumunda yatırılan para kişiye mevzuat gereği iade edilecektir. Hak sahiplerinin geriye dönük ödedikleri 5 yıllık ecrimisil bedeli satış üzerinden mahsup edilecektir. Mal Müdürlüğü olarak teknik personelimiz ve ekibimizle mahallinde yani belde ve köylerimizde bizzat vatandaşımızın ayağına giderek müracaatları yerinde alıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber