Çukurca'da çatışma: 1 şehit, 6 asker yaralı/ Video

Haber Giriş : 15 Ekim 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi girişinde bulunan Kavuşak köyü yakınlarında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere bir üsteğmen şehit oldu, 6 asker yaralandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında henüz belirlemeyen bir sebeple iki sivil vatandaşın da yaralandığı öğrenildi.

Kazan Vadisi'nde yaklaşık 15 gün önce kara ve havadan bir operasyon başlatıldı. Güvenlik birimleri, bölgede bir PKK'lı tespit etti. Bu gelişme üzerine bölgeye özel birlik indirildi. Sabaha karşı çatışma çıktı. Çatışmada bir üsteğmen hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı. Operasyon sırasında iki sivil yaralandı. Yaralı 2 sivil, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatışma bölgesi Çukurca'dan dönen 4 helikopterden 3'ü Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na, biri ise Yeni Mahalle Fatih Kışlası'na iniş yaptı. Helikopterin iniş yapmasıyla birlikte piste ambulanslar sevk edildi. Bölgedeki sıcak çatışma devam ediyor.


Teröristlerin insansız hava araçları tarafından tespit edildiği belirtildi

Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hakkari bölgesinde sabah saatlerinde Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini ardından bölgeye operasyon yapıldı. Özel eğitimli komandoların sabah saatlerinde sevk edildiği bölgede sıcak temasın sağlandığı belirtildi. Çatışmanın hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da art arda havalanan kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların yuvalandığı bölgeleri ateş altına aldığı belirtildi.

AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

Çatışmanın sürdüğü saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlasına ise peş peşe helikoplerler indi. Bu arada ambulans hareketliliği de yaşandı. Çatışmada ölü ve yaralının olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

BURSALI BORDO BERELİ ÜSTEĞMEN, HAKKARİ'DE ŞEHİT

Hakkari Çukurca'daki çatışmada şehit olan bordo bereli üsteğmenin acısı Bursa'ya düştü. Askerlerin acı haberi verdiği aile gözyaşlarına boğuldu.

Çukurca'daki çatışmada şehit düşen özel kuvvetlerde görevli tankçı teğmen Aykut Köroğlunun şehadet haberi tez zamanda baba ocağına ulaştı. Garnizon Komutanlığı'ndan sağlık görevlileriyle merkez Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'ndeki baba ocağına gelen askerler, acı haberi verdiler.

Baba Turan anne Nurdan Köroğlu acı haberle yıkıldı. Bir süre sonra balkona çıkan acılı baba gözyaşlarını tutamadı. Şehit üsteğmenin eşi Selay Köroğlu'nun Ankara'da Gümrük Bakanlığı'nda memur olarak çalıştığı ve 6 aylık Neda adında bebeği olduğu öğrenildi.

ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADESİ'NDE

Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmaların sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi'nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda şu ana kadar 4 askerin yaralandığı ve çok sayıda PKK'lını da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

ÇATIŞMA SIRASINDA YARALANAN 2 KADINDAN BİRİSİ ÖLDÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında evlerinin önünde vurularak yaralanan 2 kadından biri hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında evlerinin önünde vurulan Azize Çetin (40) ve Keziya Çetinkaya (42) isimli kadınlar, Çukurca Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Hakkari'ye getirildi. Durumu ağır olan Azize Çetin yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, Keziya Çetinkaya ise tedavi altına alındı.

Olayı duyan yüzlerce kişi Hakkari Devlet Hastanesi'ne akın ederken, polis ise çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

ÇUKURCA'DA KEPENKLER KAPALI

Bu arada Çukurca Sağlık Ocağı önünde polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Bu gelişmeler üzerine Çukurca ilçe merkezinde ise kepenkler kapatıldı. Sabah saatlerinde 2 savaş uçağının da Çukurca İlçesi üzerinden geçerek sınıra dağru gittikleri görüldü. Operasyonlar nedeniyle Kazan Vadisi'ne giriş çıkışlarda yasaklandı. Bölgedeki gelişmelerle ilgili yetkililer tarafından ise bir açıklama yapılmadı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber