Bem Bir-Sen Genel Başkanı Turbay: Tarihe tanıklık ediyoruz

Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, 8 yıldır Türkiye genelinde 2 bin 500 belediye ile toplu sözleşme imzaladıklarını kaydederek, ?Burada bir tarihe tanıklık ediyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Millete dönen namlunun karşısında selam durmam' sözünü hatırlatan Turbay, ?İşte biz gerçek anlamda milletimizin yanındayız. Onun için bizi kimse hiçbir sendikayla kıyaslamasın.? ifadesini kullandı.

Kamu görevlilerinin 11 Nisan 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanan kanun ile sözleşme hakkı kazanması üzerine Sivas Belediyesi, Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmeleri kapsamında imza töreni düzenledi. Törende belediye memurlarının en az 490 en fazla ise 625 TL zam alacakları kaydedildi.

Belediye binası önünde düzenlenen imza töreninde konuşan Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sendikacılıkta, kaba kuvvet ve eylemciliği benimsemediklerine işaret etti. Turbay sözlerini şöyle sürdürdü: ?Kurulduğumuz günden bu yana kurum ve kuruluşlarımızla hep diyalog içerisinde sendikacılık yaptık. Bütün yasalar yapılırken de biz hem milletimizin sözcüsü hem de çalışanla kurum arasında bir köprü olduk. Biz bu köprü görevimizi her zaman yerine getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz.?

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de toplu sözleşmelerin haricinde şirket işçileri ve belediye işçilerinin maaşlarında da iyileştirme yaptıklarını söyledi. Ürgüp, iyi maaş verebilmenin yolunun ise çalışmaktan ve belediye gelirlerinin artırılmasından geçtiğini dile getirerek ?Tahakkuklar ve tahsilatlar konusunda herkesin üzerine düşen görevleri var. Bunları yapmak durumundayız. Sistem tıkanırsa, maaşlarda da tıkanıklık olur. Daha önceden olduğu gibi.? ifadelerine yer verdi. Ürgüp, maaşa yansıyacak zamların ise en az 490 ve en fazla 625 lira olacağını açıkladı.

Bem Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ise sosyal denge sözleşmesi çalışmasını yaklaşık 2 yıl önce başlattıklarını belirterek ?Yapmış olduğumuz sözleşme, çevre illere baktığımız zaman hakikaten çok ciddi rakamlar içeriyor. Bundan dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum? dedi.

Törene Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, belediye başkan yardımcıları, Bem Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç ve belediye çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber