Kurbanlık pazarı açıldı, vatandaş bütçesine uygun hayvan arıyor

Adana'da kurbanlıklar görücüye çıktı. Kilogram fiyatı 12 lira olarak belirlenen küçükbaş hayvanlar için vatandaşlar, kurban bayramına sayılı günler kala pazarlarda bütçelerine uygun hayvan arıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Yüreğir ilçesi Karacaoğlan Mahallesi'ndeki kurulan hayvan pazarında, 600'e yakın besici kurbanlıklarını sergiliyor. İmamoğlu ilçesinden getirdiği koyunları satmaya çalışan besici Erdal Şölen, arpa ve saman fiyatlarının bu yıl büyük oranda arttığını söyledi. Hayvanlar için saman bulmakta zorluk çektiklerini anlatan Şölen, fiyatların geçen sene ile aynı seviyede olduğunu bildirdi. Sattığı hayvanlarda fiyatın 800 ile bin 100 lira arasında değiştiğini anlatan Şölen, ortalama ağırlıklarının 70 ile 100 kilogram olduğunu kaydetti.

Seyhan Ziraat Odası Eski Başkanı Durmuş Halis, kurbanlık fiyatlarının yem fiyatlarının artmasına rağmen geçen yılla aynı seviyede olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Halis, "Herkesin kendine uygun bir hayvan bulacağını sanıyorum." dedi. Bayram için pazara gelip kurbanlık satın alanlar, besicilerle yine kollarını hızlıca sallayıp pazarlık yaptı.

HAYVAN PAZARINDA HARAÇ KAVGASI

Bu arada, Yüreğir ilçesindeki hayvan pazarında besicilerden haraç toplamak istedikleri öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. Karacaoğlan Mahallesi'nde her yıl kurulan hayvan pazarı, bayramda kurbanlıkları satmak isteyen besicilerin akınına uğradı. Besiciler özel şahıslardan kiralanan pazara çadırlarını kurup hayvanlarını yerleştirdi. Belediyeye kalacakları süre için işgaliye bedeli ödeyen besicilerden bazı kişiler, parsel başına 400 lira istedi. Para vermeyeceklerini söyleyen besicilerle bu kişiler arasında kavga çıktı. Polis, "haraç" istedikleri iddiası üzerine S.U. (30), Ş.K. (49) ile F.K.'yi gözaltına aldı. Besiciler, polis ve zabıta ekiplerinin kendilerinden haraç toplamak isteyenlere fırsat vermemesi gerektiğini belirterek, hayvan pazarı için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber