Vali Kızılcık'ın eşi şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaşayan şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayan Kızılcık ve Beşikdüzü Kaymakam Allattin Aktaş'ın eşi Gülgün Aktaş'ın organize ettiği yemek, Beşikdüzü ilçesi Mavi Kıyı Köfte Salonu'nda düzenlendi. Yemeğe Sema Kızılcık'ın yanı sıra Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ve eşi Gülgün Aktaş, Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan'ın eşi Nihal Sarıaslan, Alay Komutanı'nın eşi Yeşim Aras, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın eşi Fatma Yavaş, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy'un eşi Aylin Arısoy, Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir'in eşi Dilek Demir, EMŞAT Başkanı Songül Erdem, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Bu tür toplantılarla bir araya gelerek, şehit yakını ve gazilerimizin dertlerine ve neşelerine ortak olmayı amaçladıklarını kaydeden Sema Kızılcık, ?Sizler bizler için ve bu devlet için vatan uğruna evlatlarını kaybetmiş büyüklerimizsiniz. Bir hafta önce Trabzon ilçelerinde eşimin meslektaşlarının eşleri ve kaymakamlarımızın eşleri ve kaymakamlarımızla birlikte 'Gönül Buluşmaları' adı altında bu toplantıları gerçekleştiriyorum. Devlet her zaman sizlerin arkasında olduğu gibi bizler de, Sayın Valimizle her zaman emrinizde olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ayrıca bizim evimiz, sizlerin de evidir hiç çekinmeden çıkıp gelebilirsiniz." dedi.

Kızılçık, ?Biz biliyoruz ki vatan uğruna şehit olanların yüce Kur'an-ı Kerim'de 'onlara ölü demeyiniz zira onlar yaşıyorlar, onlar ölü değillerdir' diye bir ayeti kerime var. Buna iman ediyoruz. Ama biz bugünden sonra iyi şeyleri, şehitlerimizi de iyi yâd ederek, sizlerle beraber olmayı güzellikleri paylaşmayı istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Şehit yakını emekli öğretmen Murat Cihan ise şiirle başladığı konuşmasında, Trabzon'un ipek yolunun merkezi ve Türkiye'nin çimentosu olduğuna vurgu yaparak, tarihten örnekler vererek yemeği düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür etti. Sema Kızılcık, yemek sonrası şehit aileleri ve yakınlarına çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber