Taşeron şirket, devletin verdiği zammı senetle geri almak istedi

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nden ihaleyle iş alan taşeron şirket, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme otoyolları gişelerinde elektrik elektronik bakım teknisyeni olarak görev yapan yaklaşık 20 kişinin işine son verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haksız yere çıkarıldıklarını söyleyen işçiler, "Karayolları İhale Sözleşmesi'ne göre çalıştığımız şirket, mecbur kalıp maaşlarımızda iyileştirme yaptı. İyileştirmeyi bizden geri almak için de avans çekmediğimiz halde senet imzalatıp çekmiş gibi göstermek istedi. Bunu kabul etmediğimiz için işten atıldık." diyerek yardım istedi.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nde trafik izleme ve yönetim sistemlerinin bakım onarım ve kontrolluk hizmetlerini yaparken işten atılan taşeron firma çalışanları, İzmir-Aydın otoyolu Işıkkent gişelerinde eylem yaptı. İşten atılan teknisyen Osman Yaşar, "Devletin verdiği zammı, çalıştığımız taşeron şirket geri almak için her yolu denedi. Bize senet imzalatıp avans çekmiş gibi göstererek zammı geri almak istedi. Bunu kabul etmedik; çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını yok yere, işverenimiz de olsa kimseye yedirmek istemiyoruz." dedi. Şirketin, maaşları bankaya tam yatırmak zorunda kaldığı için bu yola başvurduğunu belirten Yaşar, kanuni başvuruları yaptıklarını belirterek, yetkililerin haksızlığa göz yummamasını istedi. Torbalı gişelerinde çalışan Ozan Uğurlu ise işine devam edebilmek için avans çekmediği halde şirketin istediği senedi imzaladığını ve işine devam ettiğini söyledi. Uğurlu, "Almadığımız halde imzalatılan bir avans senedi var. Maaşımızın üçte birine tekabül ediyor. Ben bu senedi imzaladığım halde arkadaşlarıma destek olduğum için işimden oldum. Senedi imzalama hatasını yaptım, keşke yapmasaydım." şeklinde konuştu. İşçiler, taşeron firmanın ihale evrakının özel teknik şartnamesindeki 4/2 maddesinde belirtilen, "Yüklenici, işe alacağı ve işten çıkaracağı elemanlar için idarenin onayını almak zorundadır.? hükmünü çiğnediğini de öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber