Okul bahçesine gömdükleri zaman kapsülünü 2016'da açacaklar

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri, "Geleceğe İngilizce Mektup (Time Capsule)" uygulaması kapsamında okulun bahçesine zaman kapsülü gömdü. Kapsül, 6 Haziran 2016 tarihinde yine öğrenciler tarafından törenle açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarından mezun olurken açılacak olan zaman kapsülü, öğrencilerin hayatındaki bir bölüme ait duygu, düşünce, arzu, hedef, söz ve beklentilerinin yer aldığı yazıları içeriyor. Dört yıl sonra açılacak kapsüldeki yazdıklarını inceleyerek, hem İngilizce öğrenirken ne kadar mesafe katettiklerini görecekler hem de yabancı bir dile ilgileri artmış olarak eğitimlerine devam edecekler. 120 öğrencinin İngilizce olarak yazıp zarfa koyduğu ve öğretmenlerine teslim ettiği mektuplar, plastik bir silindirin içinde, sızdırmazlığı sağlandıktan sonra bahçede hazırlanan beton bir haznenin içine koyulup gömüldü. Gömülen yerin üzerine de İngilizce olarak "6 Haziran 2016'da açılacaktır" ibaresi yer alan bir kapak yerleştirilerek etrafı betonlandı.

Öğrencilerin İngilizce yazı yazma yeteneklerinin yanında geleceğe yönelik hedeflerinde kalıcılık sağlamayı, verdikleri söz ve kararlara uymaya alıştırmayı hedefleyen etkinlik, Şehzade Mehmet Lisesi İngilizce Zümresi tarafından yapıldı. Ekim ayı İngilizce dersi etkinlik çalışmaları arasında yer alan bu uygulamadan sonra öğrenciler, kendi koridorlarındaki sınıf panoları için hazırlayacakları "Manisa'yı En İyi Sen Tanıt!" temalı etkinliğe döndü. En güzel İngilizce pano yarışması çalışmaları, bir hafta boyunca sergilenecek. Bu arada öğretmen ve idareciler de panoları ziyaret ederek puan verecek. Kazananın ödül alacağı ve daha da önemlisi, öğrencilerin İngilizce kazanımlarına kazanım katacağı belirtildi. Yıl boyunca yapılacak diğer İngilizce etkinlikler arasında münazaralar, telaffuz ve bilgi yarışmaları, karaoke, kitap okuma, scrabble, pasaparola, tekerleme, hikaye yazma, şiir yazma, kısa film yarışmaları, basılı dergi çıkarma, turistik geziler ve yaz okulu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber