Çalış öğretmenim çalış

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık açığı kapatamayınca olan yine öğretmenlere oldu: 25 yıl hizmeti dolduranlar da dahil, haftalık azami ders saatleri dışında ders verecekler.

Okullardaki öğretmen açığını yaptığı son atamalarla da kapatamayan Milli Eğitim Bakanlığı, mevcut öğretmenleri daha fazla çalıştırmak için harekete geçti. Bakanlık, öğretmenlerin haftalık ders saatleri ile ek ders ücretleri ile ilgili yasanın değiştirilmesi için tasarı hazırladı. Yeni yasama döneminde Meclis'te görüşülecek tasarı, eğitimcilerin ders yükünü artıracak. Buna göre, öğretmenlere haftalık azami ders saatleri dışında ek ders verilecek.

VEFA ORTADAN KALKTI
Öğretmenler meslek yüksekokullarında ve ihtiyaç durumunda başka kamu kurum ve kuruluşlarında da görev yapacak. Eski yasada ise belirlenen azami ders saatinin dışında öğretmenlere ek ders verilemeyeceği, başka kurum ve kuruluşlarda görevlendirilemeyeceği yer alıyordu. Tasarı, öğretmenlere vefayı da ortadan kaldırıyor. Meslekte 25 yılını tamamlamış öğretmenlere de ek ders verme zorunluluğu getirilecek. Yasadaki, "Öğretmenlikte veya Bakanlık hizmetlerinde 25 yılı tamamlayanlara muvafakat etmedikleri takdirde ek ders verilemez" maddesinin kaldırılmasıyla, emektar öğretmenlerin de daha fazla çalıştırılmalarının önü açılmış olacak.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber