Mardin Valiliği, altyapı çalışmalarını bitirmek için 500 işçi görevlendirdi

Mardin'de bir buçuk yıldır devam eden alt yapı çalışmaları vatandaşın tepkisini çekince Valilik alt yapının bir an önce bitirilmesi için harekete geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

500 işçi görevlendiren Valilik, Birinci Cadde ve mahalle aralarında bulunan sokakların temizlenmesi ve taşla kaplanması çalışma başlattı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mayıs ayında yapımına başlanan Birinci Cadde altyapı çalışmalarının üçüncü ve son etabının tamamlandığını belirterek, Toplam 13 kilometre uzunluğunda ki altyapı şebekesinin tamamı yenilendiğini söyledi. Altyapı projesinin tamamlanmasının ardından birinci cadde bazalt taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları hızla devam ettiğini belirten Ayvaz, "Üç kilometrelik caddenin yaklaşık 1,5 kilometrelik bölümünde bazalt taşı ve kaldırım yapımı tamamlandı. TELEKOM ve TEDAŞ'ın kablolarını yer altına almasıyla da birinci cadde tarihi aslına uygun hale gelirken kabloların oluşturduğu görsel kirlilikten de kurtulmuş olacak. Birinci Caddede her biri 2 bin 700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere toplam 12,5 kilometre uzunluğunda 5 hat döşendi." dedi.

Yaklaşık 15 mahalle olmak üzere, birinci cadde ve ikinci caddede şehrin altyapısının tamamen kazıldığına dikkat çeken Vali Ayvaz, konuşmasına şöyle devam etti.? Bir buçuk yıldır kazı çalışması devam ediyor. Belki yüklenici firma tarafından kaynaklanan bazı sorunlar yaşanıyor. Bizi ihale şartları zorluyor. Halkın tepkisinin anlıyorum. Ançak bu işin bir an önce bitirilmesi için karar aldık. Birinci cadde bayramdan sonra tamamen bitirilip, hizmete açılacak. Şu anda yüzde 80'ni tamamlandı. Cumhuriyet alanından Diyarbakır kapısına kadar kalan 300 metrelik yol ise bayramdan sonra tamamlanacak.?

Mardin merkezde yapılan alt yapı çalışmaları tamamı Ocak 2013 yılında tamamlanacağını kaydeden Vali Ayvaz, "Taş döşeme işi kapsamında 3 ayrı firmadan hizmet alımına gittik. Sokak ve mahalle aralarını bir an önce bitirilmesi için şu ana kadar 500 işçi görevlendirildi. Altyapı çalışmaları sonrası ara sokaklarda yapılacak taş döşemenin toplam alanı yaklaşık olarak merdiven dahil 95 bin metrekare. Bugüne kadar toplam 41 bin metrekare alanda taş döşemesi yapıldı. Ara sokaklarda taş döşeme işi ise yüzde 43 olarak tamamlandı. Vatandaşı mağdur etmemek için Valilik ve belediye olarak seferber olduk. Bu konuda da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber