Üsküdar Kurban Bayramı'na hazır

Üsküdar Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi çeşitli noktalara kurban satış ve kesim yerleri kurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küplüce, Çengelköy, Ferah Mahallesi, Rasathane Caddesi ve Barbaros Mahallesi'ndeki merkez noktalarda, kurban satış ve kesim işlemleri en sağlıklı ortamlarda yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen 10 adet seyyar kesim konteynırı, ilçe genelindeki 5 satış noktasında vatandaşlara hizmet verecek. Büyük merkezler dışında ayrıca oto yıkama merkezlerinde de uygun şartlar sağlanması durumunda kesim işlemleri yapılabilecek.

Ayrıca satış amacıyla gelen hayvanlar kontrolden geçirilerek veteriner sağlık raporları ve pasaportları incelenirken, kurban satış ve kesim yerlerinde günlük dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların yanı sıra kesim ve satış yerlerinde dikkat edilecek hususlar ile kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat edileceğini belirten bilgilendirici broşürler vatandaşlara dağıtılıyor.

Kurban satış noktaları ise; ?Küplüce Mahallesi Küplüce Muhtarlığı arkası, Çengelköy Natoyolu Bosna Bulvarı Oto Müzesi yanı, Ferah Mah Çamlıca Yolu Sondurak Gaye Lisesi yanı, Rasathane Cad Mesa Sitesi Fen İşleri Deposu, Barbaros Mah Burhan Felek Spor Salonu Sokağı? olarak açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber