Hemşirelere tuvalet temizletilmesine tepki

Bursa'nın Kestel İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimliğinde görevli bir yöneticinin sağlık personeline tuvalet temizliği ve farklı görevlerde çalıştırdığını iddia edilen müdür hakkında Sağılk Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olaya tepki gösteren Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, ?Hemşirelerimizi tuvalet temizleten yöneticiler istemiyoruz? dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2002 yılından itibaren uygulamaya konulan sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde çok ciddi mesafeler katedildiğini ifade eden Yünkül, bu olumlu göstergenin oluşmasında en önemli payın sağlık çalışanlarına ait olduğunu dile getirdi. Gece gündüz demeden büyük fedakarlıklarla vatandaşlara sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının yaşadıkları birçok ekonomik ve sosyal olumsuzluğa rağmen gösterdikleri bu fedakarca yaklaşımlarının takdire şayan olduğuna dikkat çeken Yünkül, ağır şartlar altında çalışan sağlık personeline sahip çıkması gereken kişilerin başında da sağlık yöneticilerinin geldiğini ifade etti.

?HEMŞİRELERE TUVALET TEMİZLETİYOR?

?Ancak üzülerek görüyoruz ki bazı kurum amirleri kendi vazife sınırlarının dışına çıkıp sağlık çalışanlarına çok ciddi baskılar uygulamaktadır? iddiasında bulunan Yünkül, bunun en son örneğinin ise Kestel ilçesinde yaşandığını kaydetti. Kestel İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimliği ve Kestel İlçe Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten kişinin, kurumda çalışan sağlık personeline ağır psikolojik baskı uyguladığını iddia eden Yünkül, otopark kapısının ücretini sağlık personelinden almaya çalışan, para vermeyen personelin aracının otoparka alınmamasına izin verilmediğini öne sürdü. Yünkül, ?Binada yapılan tadilat sonrası temizlik görevlisi olmasına rağmen binanın tuvalet temizliğini hemşirelere yaptırmaya çalışan, buna karşı çıkanlara karşı, bayan personelin tuvaletlerini temizletmemek için temizlik görevlisine talimat veren, görevleri olmamasına rağmen kahvehanelerde, birahanelerde sigara denetimini yaptırmak üzere gece saat 12.00'de ebe-hemşireleri görevlendiren bir zihniyetin neye hizmet ettiğini anlamakta zorluk çekiyoruz. Şubemize ulaşan şikayetleri ilgili makamlara uzun süre önce aktarmamıza rağmen hiç kimsenin somut bir adım atmaması düşündürücüdür. Atadıkları kişilerin nasıl çalıştığını denetlemek de idareci atamalarını gerçekleştiren kurumlara aittir? iddiasında bulundu.

?TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ?

Gece gündüz fedakarca çalışan sağlık personelinin bu tür psikolojik baskılar altında ezilmesine müsaade etmediklerini vurgulayan Yünkül, ?Bu insanlar başta ailelerinden fedakarlık yaparak hizmet üretmeye çalışıyorlar. Sağlık personelimizin bunca sıkıntı ile uğraşırken bir de anlayışsız sağlık yöneticilerine tahammülü kalmamıştır. 90'lı yılların idarecilik zihniyeti ile sağlık kurumlarımızın yönetilmesine asla fırsat verilmemelidir. Sağlık personelimize en çok sahip çıkacak olan sizlerin 'hemşirelere tuvalet temizletmeye çalışan idareci' konusuna duyarsız kalmayacağınızı ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yünkül, başta Kestel İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'ndeki sağlık çalışanlarımıza uygulanan 'mobbing' olmak üzere, diğer kurumlarda da sağlık çalışanlarına yapılan veya yapılacak olan her türlü 'mobbing'in akından takip edileceğini vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, konunun takipçisi olduklarını ve gerekli incelemelere başladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber