Ustalık yetki belgesi olmayanlar, inşaat sektöründe çalışamayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan yeni yönetmelik ile geçici ustalık yetki belgesi olmayan ustaların inşaat sektöründe çalışamayacağı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu ile ilgili bilgi veren Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, "İnşaat sektöründe denetimler daha da sıklaştırıldı. İnşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların ustalık yetki belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Mesleki belge sahibi olmayanlar çalışamayacak." diye konuştu.

Yapı denetim kuruluşlarınca şantiyelerde yapılacak kontrollerde, ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin bulunup bulunmadığının denetleneceğini hatırlatan Sağır, şunları kaydetti: "İnşaatlarda geçici ustalık yetki belgeli usta çalıştırılması konusunda 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 28. maddesine göre fenni mesuller ile yapı müteahhidi ve şantiye şefinin sorumluluğu olup aykırılığın tespiti halinde aynı kanunun 42. maddesi ve yapı denetimi ile ilgili 4708 Sayılı Yasa kapsamında sorumlular hakkında cezai işlem yapılacaktır. Vatandaşlarımız yılbaşı öncesinde başvurdukları belgeleri Halk Bankası şubelerine 10 TL yatırarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir an önce temin etmeleri, başvuruda bulunan 529 kişinin ise geçici ustalık yetki belgelerini, en kısa zamanda almaları gerekmektedir. Kurumdan alınmayan belgeler iptal edilecektir. Belge sahibi olmayan ustaların bir an önce geçici ustalık yetki belgelerini almaları gerekmektedir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber