Muş'ta 200 çocuk, 10 dönümlük alana 400 fidan dikti

Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, ağaç sevgisinin, vatan sevgisine eş değer olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'ta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü '14 bin Çocuk, 14 bin Fidan' kampanyası kapsamında 10 dönümlük alana 400 fidan dikildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği fidan dikimi töreni, yetiştirme yurtlarında barınan 200 çocuğun katılımıyla Muş ? Bitlis karayolunun 10 kilometresinde Toprak Baba piknik ve mesire alanının yakınında gerçekleştirildi.

Törende konuşan Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, ağaç sevgisinin vatan sevgisine eş değer olduğunu belirtti. Göktürk," Doğanın çevrenin güzelleşmesine fidan dikerek katkıda bulunacağız. Benim için ağaç sevgisi, vatan sevgisine eş değerdir. Ülkemizi devletimizi korumak ona sahip çıkmak, sadece onun bayrağına, binalarına ve okullarını korumak ile olmaz aynı zamanda onun ormanlarına ve ağaçlarına sahip çıkmakla olur." dedi.

?TRAKYA'DAN YOLA ÇIKAN BİR SİNCAB HİÇ YERE BASMADAN İRAN'A KADAR GİDERDİ?

Vali Yardımcısı Göktürk, Anadolu'nun geçmişten günümüze kadar hep ağaç denizi olduğu, orman varlığının çok olduğunun anlatıldığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Hatta Timur Ankara Savaşı'nda fillerini Ankara Ovası'nda ağaçların arasına gizlediği anlatılır. Aynı zamanda Evliya Çelebi seyahatnamesinde Trakya'dan yola çıkan bir sincabın hiç yere basmadan İran'a kadar ulaşabileceği ifade edilir. Siz hayal edip düşünün ki eskiden bu topraklar Anadolu ne derece orman varlığı ile kaplı imiş. Ancak şuan da ülkemizde sadece yüzde 28'i ormanlarla ağaçlarla kaplı." diye konuştu.

Muş Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yaklav ise yetiştirme yurtlarında barınan çocuklar adına 10 dönümlük alana 400 fidan dikildiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu da bir ağacın 17 kişinin oksijenini sağladığına dikkati çekerek, ?Bir ağaç bir yılda 24 kilogram havayı temizlemektedir. Her vatandaşın bunları iyi bilmesi gerekir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber