'İş beğenmeyen erkeklerin bahanesi bel fıtığı'

Hayati Akçay - Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Mehmet Döktür, genelde erkeklerin iş beğenmediğini, kadınların erkeklere göre daha çalışkan olduğunu savunarak, "İş beğenmeyen erkeklerin bahanesi daha çok bel fıtığı oluyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Döktür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda birçok iş kolunda işçi bulmada sıkıntı çektiklerini belirtti.

Bu konuda sorunu aşmak için sürekli gayret içerisinde olduklarını ifade eden Döktür, "Vatandaş iş beğenmiyor, iş için gönderdiğimiz yere gitmiyor" diye konuştu.

İş Kurumu olarak işverenden gelen işçi talebini karşılamakta güçlük yaşadıklarını anlatan Döktür, şöyle devam etti:

"Talepleri artık karşılayamıyoruz. Çünkü vatandaşımız işe gitmiyor, iş beğenmiyor. Bu anlamda tembellik halen sürüyor. İş beğenmemezlik devam ediyor. Biz İş Kurumu olarak işçinin, işverenin ve özürlünün her zaman yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın da iş beğenmezlik yapmamalarını bekliyoruz. İşverenimiz hakikaten eleman bulmada sıkıntı çekiyor. Bu nedenle iş arayan kardeşlerimizin gönderdiğimiz işe gitmelerini istiyoruz. Şu ana kadar 39 iş yeri çeşitli dallarda bize işçi talebinde bulundu ancak bu talepleri karşılayamadık."

-"Masa başı işi yok artık, çalışıp üretmek gerekiyor"-

Erkeklerin iş beğenmediğini ancak kadınların "her işte çalışırım" diyerek gönderdikleri işi yaptığını vurgulayan Döktür, şunları kaydetti:

"Genelde erkekler iş beğenmiyor, kadınlar erkeklere göre daha çalışkan. İş beğenmeyen erkeklerin bahanesi daha çok bel fıtığı oluyor. Yaptığımız projelerin yüzde 80'ini kadınlar oluşturuyor, işi severek yapıyor ve iş beğenmezlik yapmıyor. İş ayırt etmiyor, zor iş olsa bile gidiyorlar. Kadınların, erkeklerin

'yapamam' dedikleri işi gayet başarılı bir şekilde yaptıklarını gördük. Erkekler genelde 'bu iş çok ağır ben bunu yapamam' diyor. Bahaneler hep aynı. Şu bilinmeli ki masa başı işi yok artık, çalışıp üretmek gerekiyor. Erkeklerin de bunu anlaması lazım."

Döktür, erkeklerin bahanelerinden vazgeçmesi durumunda birçok iş kolunda eleman sorununun olmayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber