Zonguldak Dolandırılmaktan Polis Kurtardı

Zonguldak'ta oturan 58 yaşındaki Ali Uğurlu, cep telefonundan arayıp kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan ve kimlik bilgilerinin teröristlerin eline geçtiğini söyleyerek para talep eden kişi tarafından dolandırılmaktan son anda polisler kurtardı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli olan Ali Uğurlu'yu arayıp kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişi, Kimlik bilgilerinizin teröristlerin eline geçtiğinizi belirledik diyerek, verecekleri banka hesabına para yatırması durumunda sorunu çözeceklerini söyledi. Telefondaki kişinin yönlendirmesiyle bankaya giderken şüphelenen Ali Uğurlu, telefonu kapatıp oğlunu aradı ve durumu bildirdi. Uğurlu'nun oğlu da polisi arayarak eşkalini bildirdiği babasının bankaya gittiğini söyedi. Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'daki banka şubelerinin önünde önlem alan polis, bir bankanın önünde cep telefonuyla konuşmaya devam eden Uğurlu'yu buldu. Polisin uyarısıyla parayı yatırmadan telefonu kapatan Ali Uğurlu, dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Cep telefonundan arayan kişinin kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttığını belirten Ali Uğurlu, Ben bankaya yönlendirdiler. Sonra da postaneye gönderdiler. Telefonumun dinlendiğini belirtip, kapatmamam gerektiğini söyledi. Bana, 'Ne kadar paran varsa çek havala yapacaksın' dediler. Bu sırada polisler geldi dedi.

Polis, olayla ilgili tutanak tutarken, Ali Uğurlu'yu da ifadesini almak üzere karakola götürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber