TEÇ-SEN İl Temsilcisi: Eğitimde devlet politikası olmalı

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Nevşehir İl Temsilcisi Levent Güneş, eğitim alanında yaşanan en önemli sorunun devlet politikasının oluşmaması nedeniyle her gelen hükümet ve bakanın ayrı sistemleri denemesinden kaynaklandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Beykonağı Restaurant'ta basınla sohbet toplantısı düzenleyen TEÇ-SEN İl Temsilcisi Levent Güneş, eğitimin ve çalışanların problemlerine de değindi.

Eğitimde sendika olarak yaptıkları çalışmaları bir rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığı'na ilettiklerini kaydeden Güneş, ?Raporumuzda eğitim çalışanlarının fazla mesai ücretleri, özlük hakları, görev tanımları, görevde yükselme ve unvan değişiklikleri gibi temel sorunlar olduğunu ayrıntılı biçimde dile getirerek, çözüm yolları noktasında da önerilerimizi belirttik? dedi.

Sınıf öğretmenlerine alan değişikliği hakkı verilmesinin önemli sorunları beraberinde getirdiğini belirten Güneş, ? Yaptığımız araştırmada Türkiye genelinde 40 bin sınıf öğretmeni alan değişikliği yaparak branş öğretmenliğine atandı. Bu sayı Nevşehir'de 180 olarak gerçekleşti. 180 öğretmenden de 78'i 12 yıl ve daha fazla süre ile sınıf öğretmenliği yapan kişilerden oluşuyor. Şimdi 12 yıl sınıf öğretmenliği yapan biri matematik, edebiyat, fizik gibi dallara atanarak öğretmenliğe başlasa öğrencilere ne verebilir, ne kadar başarılı olur. Bu kararı eğitime verilen en büyük darbelerden biri olarak değerlendiriyoruz. Norm kadro fazlalığını eritmek üzere yaptığını açıklayan Bakanlık, bize göre öğrencilere büyük haksızlık etmiştir? diye konuştu.

4+4+4 eğitim sisteminin altyapısının yapılmadan yürürlüğe girdiğini kaydeden Güneş, ?Yeterli bina, eğitici, memur ve hizmetli olmadan yürürlüğe giren sistem nedeniyle çok sorun yaşanıyor. Sistem altyapı sağlandıktan sonra yürürlüğe girmeliydi. Eğitimde 'ben yaptım, oldu' mantığı olmamalıdır. Ülkemizin milli bir eğitim politikası olmalıdır. Eğitim politikası hükümet politikası şeklinde gerçekleştiği için her bakan değişiminde eğitimde yeni bir reform hareketi başlıyor. Eğitim, devlet politikası olmalıdır. Hükümet politikası yapılarak devamlı değişen sistem, çocukların geleceği ile oynamaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber