Çankaya'da zabıta ekiplerinden bayram denetimi

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesinde arttırdığı denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri imha etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bayram öncesinde ağırlık verdiği gıda denetiminde, halk sağlığını hiçe sayanlara göz açtırmıyor. Özellikle bayramdaki üretimi ve tüketimi artan baklava, börek, şeker gibi üretimlerin yapıldığı yerlere yönelik denetimleri sıklaştıran ekipler, imalatta kullanılan ürünleri tek tek kontrol ediyor. Denetimler kapsamında, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri ve bu ürünlerle imal edilen mamulleri imha eden ekipler, imalathanelerin gerekli hijyenik koşulları yerine getirip getirmediğini de denetledi. Çalışanların uygun iş kıyafeti giymesi, açıkta satış yapılmaması, iş yeri ruhsatı uygunluğu gibi konuları da denetleyen ekipler, çalışmalarını bayram boyunca da sürdürecek.

Halk sağlığının korunması için denetimlerin bayrama kadar aralıksız sürdürüleceğini belirten yetkililer, işletmeleri de bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber