Randevu sistemi ile kurban kesimi yapılacak

Erzincan Belediyesi, Kurban Bayramı'nın birinci gününden itibaren vatandaşa sunacağı kurban kesim hizmeti için ön çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların uzun süre beklememeleri için arife gününden itibaren kurbanlıkları sıraya almayı planlayan belediye, randevu sistemi uygulayacak. Vatandaşa verilen saatte kurban kesim işlemi yapılacak. Bu yıl vatandaşlar büyükbaş kurban için 140, küçükbaş kurban için 40 TL kesim ücreti ödeyecek.

Kurbanlıkların bayram arifesinde sabah 08.00'den itibaren sıraya alma işleminin yapılacağını ve vatandaşların bayramın ilk günü sırada beklemelerini önlemek içinde randevu sistemi uygulanacağını açıklayan Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halit Mutlu, ?Bayram namazının ardından kesimevimizde kurban kesim çalışmalarına başlayacağız. Arife gününden itibaren sıraya alınan kurbanlıklar kesilmeye başlayacaktır. Bu yıl vatandaşlarımızın kesimevi önünde uzun süre beklememeleri için kendilerine verilen sıraya göre randevu verilecektir ve kurbanları ona göre kesilecek. Vatandaşlarımız büyükbaş kurbanlıkları için 140, küçükbaş kurbanlıklar için 40 TL ödeyecek. Kurbanlar 4 parçaya bölünerek, vatandaşa poşetler içerisinde teslim edilecektir. Kesim işlemimizi bayramın üçüncü gününe kadar sürdüreceğiz. Kurban kesimleri veteriner hekim nezaretinde yapılacaktır. Bayramın ilk günü ortalama 150 ila 160 adet büyük baş, 40-50 civarında da küçükbaş kurbanlık kesmeyi hedefliyoruz.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber