Kaymakam Yaran, Akılbaba Orman İşletme Şefliği'ni ziyaret etti

Giresun'un Tirebolu ilçesi Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Akılbaba İşletme Şefliği'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer Lütfi Yaran ve beraberindeki Orman İşletme Müdürü Murat Bitişyılmaz, Müdür Yardımcısı Alparaslan Kadı ve Akılbaba İşletme Şefi Murat Kavak ile Eymür köyüne gitti. Orman Genel Müdürlüğü tarafından köylülere dağıtılan güneş enerjisi sistemleri hakkında bilgi aldıktan alan Kaymakam Yaran daha sonra Akılbaba İşletme Şefliği'ne geçti. Burada esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Yaran, daha sonra yetkililerden bölgedeki ormanların durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tirebolu Orman İşletme Müdürü Murat Bitişyılmaz, "Burada işletmemizin ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 65 bin adet fidan bulunmaktadır. Bu fidanların bir kısmı (ceviz, ıhlamur) köylü vatandaşlara verilmekte kalan kısmı ise köy tüzel kişiliği adına ağaçlandırma çalışmalarında kullanılmaktadır. Yine 2013 yılında Şenyuva köyünde 40 hektar alanda ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmalar esnasında şefliğimizde 9 ay boyunca 50 işçi çalışmaktadır. Ayrıca şefliğimiz bünyesinde her yıl orman işçilerinin, yaylaların ve köylerin faydalanabileceği 5 kilometre yeni yol ve 5 kilometre de üst yapı ve sanat yapısı yapılmaktadır ve maliyeti 500 bin liradır." dedi.

İşletme Şefi Murat Kavak ise "Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı şefliklerin yıllık toplam üretimi 30 bin metreküptür. Bu üretimin de yaklaşık 15 bin metreküpü Akılbaba Şefliği tarafından yapılmaktadır.? dedi.

Buradaki incelemelerini tamamlayan Kaymakam Yaran, Gökçebel ve Sapmaz (Gelevera) barajlarını ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber