Altındağ, Kurban Bayramı'na hazırlanıyor

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesecek vatandaşlara iyi bir hizmet verebilmek amacıyla denetim ve çalışmalara başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altındağ'da bu yıl kurban satış yeri olarak Karapürçek Mahallesi Uzunburun Mevkii belirlenirken, kurban kesimi için Aydınlıkevler, İskitler ve Karapürçek mahallerinde 3 ayrı nokta ayrıldı.

Zabıta ekiplerinin belirlenen alanlarda alt yapı çalışmalarına başladıklarını açıklayan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Onaycı, halkın kurban alışverişlerini daha sağlıklı ve huzur içerisinde yapması için Altındağ Zabıta Müdürlüğünün Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince 24 saat hizmet vereceklerini de söyledi. Kurban satışı ve kesimi ile ilgili uyarılarda da bulunan Onaycı, belirlenen kurban satış ve kesim yerleri dışında cadde, sokak ve binaların arasında kurban satış ve kesimine izin verilmeyeceğini de ifade etti. Karapürçek kurban satış yerine olan yoğun talep nedeniyle çadır sayısının 194'ten 278'e yükseltildiğini söyleyen Onaycı, satış bölgesinde gerekli denetim ve düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Kaçak ve hastalıklı hayvan satışını engellemek için çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, koordineli olarak yaptıkları denetimler ile kurbanlıkların sağlık karneleri ve kulak küpeleri bilgilerini takip ediyorlar. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile yapılan işbirliği ile fakülte öğretim görevlileri ve son sınıf öğrencileri tarafından hayvanların sağlık kontrolleri yapılarak rahatsızlığı olan hayvanlara müdahale edildiğini belirten İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şahal, "Hayvanlar düzenli aralıklarla genel muayeneye tabi tutuluyor. Hastalık, gebelik ihtimali gibi şüpheli durumlarda hayvanları titiz ve detaylı incelemeye alıyoruz. Hatta müşahide altına aldığımız hayvanları sürekli gözetim altında tutuyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber