Bursa'da ecdad yadigarı 301 eser restore edilecek

Bursa Valiliği, ecdad yadigarı eserleri ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında kentte bulunan cami, medrese, hamam ve müze gibi toplam 301 tarihi eseri ayağa kaldıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik, 31 Temmuz 2012 tarihinde ilçe kaymakamlıklarına gönderdiği yazıyla ilçe ve köylerde toplam 301 eserin bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Vali Şahabettin Harput, İl Özel İdaresi'ne belirlenen söz konusu eserlerin restorasyonunun yapılması için talimat verdi.

Vali Harput, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ?İlimiz, çok köklü bir zenginliğe sahip olup, asırlar ötesinden gelen pek çok tarihi eseri bünyesinde barındırıyor. Ancak ilimize mührünü vuran başta şanlı ecdadımız Osmanlı olmak üzere pek çok döneme ait tarihi eser de zaman içinde yeterli ilgi gösterilmediği ve bakımı yapılmadığından ya yok olmuş, yada yok olmaya yüz tutmuş bulunmaktadır.?

Harput, "Bu ilin yöneticileri olarak tarihe sahip çıkma sorumluluğumuzu yerine getirerek ecdat yadigârı bu eserleri bizden sonraki nesillere bütün ihtişamıyla ulaştırmak için çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber