Misis antik kenti jandarma tarafından 24 saat korunuyor

Adana'da jandarma ekipleri, Yüreğir ilçesinde bulunan ve dünya kültürel mirasında önemli bir yere sahip Misis antik kentini tarihi eser kaçakçılarına karşı 24 saat koruyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede kazı yapan yabancı heyetlerin hem de kazı sahasının güvenliği sağlanıyor. Bu kapsamda çalışmalarını bir motosiklet ve 2 trafik, bir asayiş timleriyle yürüten jandarma yetkilileri, gün yüzüne çıkarılmakta olan Misis'teki tarih hazinesinin korunması yönünde gerekli hassasiyetin gösterildiğini bildirdi. Bu kapsamda Ceyhan ilçesinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde İmran köyünde M.K. isimli şahsın evinde tarihi eser bulundurduğu bilgisine ulaşıldı.

Adli makamlardan alınan arama kararı ile şüphelinin evinde yapılan aramada 8 adet sikke, 2 adet ok ucu, bir adet kolye ve 2 adet kolye ucu olmak üzere tarihi eser niteliği olabileceği değerlendirilen 13 adet tarihi eser ile 2 adet dedektör ele geçirildi. Şüpheli M.K. ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken, tarihi eserler Adana Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber