Sarı, taksicileri tahsisli yerlerin satışı konusunda uyardı

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı taksicileri duraklardaki tahsisli yerlerin devri veya satışları konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarı yaptığı açıklamada, odaya gelen şikayetler üzerine taksi duraklarında plaka tahsisli yerlerin haksız ve kurallara aykırı olarak astronomik bedeller karşılığı plakasız olarak satılması konusunda duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Taksici esnafını konuyla ilgili uyaran Sarı, ?Taksi durakları kişilere değil plakalara tahsislidir. Duraklarda hak plakalarındır. Durak hakları plakasız devredilemez, satılamaz, aksi işlem kurallara aykırıdır ve resmen dolandırıcılıktır.? ifadesini kullandı.

Son günlerde bazı art niyetli kişilerin taksicilik yapmak isteyen vatandaşlara durakta plakasına tahsisli yer hakkını astronomik bedeller karşılığı plakasız olarak sattıkları veya devrederek çok sayıda kişiyi de mağdur duruma düşürdüklerinin öğrenildiğini anlatan Sarı şunları kaydetti: "Duraklar, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın 15.03.1996/15 tarih ve sayılı kararına göre hiç kimsenin mülkü olmadığı gibi müktesep hak da sağlamamaktadır. Yani taksi durakları kişilere değil araçların plakalarına tahsislidir ve devirler plaka ile yapılması halinde geçerlidir. Şayet durak hakkıyla ilgili bir devir gerçekleştirilecekse bu da sadece ve sadece plaka devri ile mümkün olabilir ve söz konusu durakta ise tahsis dışı plakalı araçlar çalıştırılamaz.?

Veysel Sarı, durak ve ticari taksi almak isteyenlerin satış işleminden önce mutlaka Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'na gelerek, alacakları durak hakkı ve araçlar hakkında bilgi almalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber