Buldan'da yeni bir ilköğretim okulu açıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde, temeli 2010 yılında atılan Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükran Erensoy İlköğretim Okulu törenle açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, hayırseverler Fehmi Erensoy, Mehmet Erensoy ve Şükriye Erensoy ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Demir, Buldan'ın çok önemli bir ilçe olduğunu, tarihiyle, ürettikleriyle ve yetiştirdiği işadamlarıyla kendini her zaman farkettirdiğini söyledi. Müze yapılması istenen okulun eski binasının, Halk Eğitim Sergi ve Sanat Evi olarak müze şartlarında Buldanlıların hizmetine sunulacağını söyledi. İlçedeki Süleymanlı Gölü hakkında da açıklama yapan Demir, ?Üç yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu Sulak Alan Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Alt Projesi için 94 bin TL bedelle mesire alanı düzenlemesi yapılacak. Burasının yayla turizminin önemli merkezlerinden birisi olmasını hedefliyoruz.? dedi.

2 BİN YILLIK ANTİK PAZAR ORTAYA ÇIKARILDI

Tripolis antik kenti kazısı hakkında da bilgi veren Vali Demir, ?Tripolis bizim için çok önemli. Orada 15 kez el değiştirmiş bir kazı çalışması vardı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından müze kazısı olarak başlatılan Tripolis'teki çalışmalar beş aydır devam ediyor. Burası basit kurulmuş bir antik kent değil, çok ince detaylar düşünülmüş. Ana caddeler, ara sokaklar, evlerin yerleşimi hep planlanmış. Günümüzde kullanılan ızgara sistemi, 2 bin yıl önce brada da yapılmış. İnsanların içinde yürüyebileceği büyüklükte kanalizasyon sistemi var. Antik kentteki ana cadde, tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Bu yıl tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. En büyük müjde ise jeoradarla yer altı taraması sonucu 2 bin yıllık pazarın ortaya çıkarılmasıdır. Son hızla temizliği ve restorasyonu yapılacak, 2013 turizm döneminde ziyarete açılacak.? diye konuştu.

Daha sonra hayırsever Erensoy ailesi adına Fehmi Erensoy'a, eğitime yaptığı yardım için plaket verildi. Vali Demir ve diğer protokol üyeleri, açılış kurdelesini keserek okulu gezdi. Devlet hayırsever işbirliğiyle 1 milyon 257 bin 238 TL'ye mal olan okula, Erensoy ailesi 700 bin TL katkıda bulundu. Okul, 18 derslikten oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber