Osmaniye'de fuhuş çetesi operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye merkezli, 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, tehdit, cebir ve şiddet yoluyla zorla fuhuş yaptıran, fuhşa aracılık eden ve yer temin ettiği tespit edilen 1 kadın 8 kişiyi tutukladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyon sonucu zorla fuhuş yaptırılan, hürriyetinden yoksun bırakılan, tehdit ve şantajla çalıştırılan, aralarında yaşı küçük bir kız çocuğunun da bulunduğu 7 kadın da kurtarıldı.

Kurtarılan kadınlar arasında küçük yaşta bir kız çocuğunun fuhuş amaçlı pazarlandığı kişilerden hamile kaldığı, ayrıca örgüt üyesi bayanın da hamile olduğu tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin yapılan GBT kayıtlarında; çeşitli birçok suçtan suç kayıtlarının olduğu da ortaya çıktı.

Operasyonlarda yakalanan ve örgüt lideri olduğu belirlenen Cengiz A. (29) ile Ahmet Y. (34), Ali K. (25), Filiz D. (30), Mahmut K. (61), Murat Y. (39), Ömer A. (34) ve Cuma K. (30) 'insan ticareti, çocukların cinsel istismarı, suç işlemek amacıyla örgüt kurma-örgüte üye olmak, suç işlemek amacıyla teşkil edilmiş örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek- cebir veya tehdit kullanarak, hile ile ya da çaresizliğinden yararlanarak fuhuş yaptırmak' suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada örgüt liderinin Şanlıurfa ili Birecik Sulh Ceza Mahkemesi'nce 'çocuğun fuhuşa teşviki ve ateşli silahla adam yaralama' suçlarından hakkında yakalama emrinin, örgüt lider yardımcısının da Balıkesir Asliye Ceza Mahkemesi'nce iki adet 'taklit kilit kullanmak suretiyle ikametten hırsızlık' suçlarından kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber