Kızlar ?özgürlük' erkekler ?itaat' diyor

Haber Giriş : 29 Eylül 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Türkİye'deki Üniversite Gençliğinin Değerleri Korkuları ve Umutları? araştırması, üniversiteli kız öğrencilerin bireysel özgürlüklerinin yanı sıra cinsel ayrımcılığa karşı ve cinsel özgürlüklerine daha düşkün oldukları gerçeğini ortaya koydu.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV)'nın İsveç İstanbul Konsolosluğu'nun desteği ile yaptığı ?Üniversite Gençliği Değerleri: Korkular ve Umutlar? adlı araştırmasının sonuçları dün açıklandı. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Artan ?Araştırma bize üniversitelerin tek tipleştiğini gösteriyor. Üniversiteler, öğrencilerin ahlaki değerlerinin oluşumuna katkıda bulunamıyor'' dedi. Araştırmaya 27 üniversiteden 1 ve 4'üncü sınıf öğrencisi toplam 2 bin 200 öğrenci katıldı.

Araştırmaya göre kız öğrenciler bireysel ve cinsel özgürlüklerine daha düşkün. Erkeklerde ise itaat öne çıkan değer. Kızlar gelecek konusunda erkeklere oranla daha fazla ümitsiz. Ayrıca erkek öğrencilere edilgen bir tutum sergilerken kız öğrenciler daha etken. Üniversitelerin 4'üncü sınıfında okuyan öğrenciler kadın-erkek ilişkilerinde cinsel özgürlük ve maddiyata dayalı mutluluğu 1'inci sınıftaki öğrencilere göre daha önemli görüyor. Araştırmaya katılan erkekler geleneksel, kız öğrenciler ise demokratik aile yapısını benimsiyor. Erkekler trafikte öndeki arabayı sollamanın da çok önemli olduğuna inanıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber