Genç yazar ve şairler, tekkede buluştu

Samsun Namık Kemal Anadolu Lisesi 10. sınıf Yazarlar Kulübü öğrencileri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile Acem Tekkesi'nde düzenlenen tanışma-kaynaşma kahvaltısında bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleceğin şair ve yazarları, ülke gündemine ilişkin merak ettiklerini Başkan Demirtaş'la paylaşıp fikir alışverişinde bulundu. Yazdıkları şiirleri de okuyan genç yazar ve şairler, başkan Demirtaş'a teşekkür etti.

Samsun Namık Kemal Anadolu Lisesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsa Abanoz, başkanlığını yaptığı Yazarlık Kulübü'nde 30 kişilik beyin takımıyla okumaya, düşünmeye ve yazmaya önem veren genç beyinlerine bir araya getirerek, geleceğin yazarlarına örnek olmak istediklerini söyledi. Okulda kurdukları Yazarlar Kulübü'nün mülki amirlerden, velilerden, öğretmenlerden ve Samsunlular'dan büyük takdir topladığının altını çizen Abanoz, yürüttükleri çalışmalarla şehrin tanıtımına ve gelişmesine büyük katkı sağladıklarını kaydetti. Abanoz, ?Çalışma azim ve isteğimiz giderek arttığı bu günlerde sıradaki çalışmalarını anı derlemesi olacak. Mülki amirlerimizden başlayarak öğretmen, idareci, iş adamı, siyasetçi, edip ve şair gibi toplumun önde gelen insanların anılarını köşelerimizden halkımızla paylaşacağız." dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise Yazarlık Kulübü'nün sanatı, edebiyatı, okumayı, yazmayı ve paylaşmayı sevenleri bir araya getirmek, üyelerine kendilerini tanıtma, yazılarını yayınlayabilme ve aralarında iletişim kurabilme imkânı oluşturmak amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, kulüp öğrencileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Başkan Demirtaş, ?Sizler geleceğin altın kalemlerisiniz. Geleceğin yazarlarının yetişmesine katkıda bulunmak, ülkesini, milletini seven bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Samsun Namık Kemal Anadolu Lisesi Yazarlık Kulübü öğrencilerine desteklerimizi esirgemeyeceğiz.? şeklinde konuştu.

Kahvaltının ardından Samsun Namık Kemal Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsa Abanoz, Başkan Demirtaş'a eğitime genç beyinlere desteklerinden ötürü Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi hediye etti. Başkan Demirtaş ise kendisinin severek okuduğu merhum Halk Ozanı Aşık Kemali Bülbül'ün kitabını ve ebru sanatıyla yapılmış bir tablo hediye etti. Buluşmada SAYDER Başkanı Ahmet Seven ile lise öğrencileri de hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber