Patnos'ta seviye tespit sınavı yapıldı

Patnos ilçesinde Patnos Eğitimsever Öğretmenler Derneği (PESÖDER) tarafından ilköğretim 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerine seviye tespit sınavı yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PESÖDER Derneği Başkanı Yasin Seyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınavı kazanan 450 öğrencinin, ilçede faaliyet gösteren Çağlayan ve Vuslat Okuma Salonları'ndan ücretsiz yararlanacağını söyledi. Sınava 2 bin 500 öğrencinin katıldığını belirten Seyhan, şöyle konuştu:

"PESÖDER'in hedefi Patnos'ta yükselen eğitim kalitesine katkı sağlamak. Dershanede eğitim görmeye hak kazanan öğrencilere, 20 kişilik sınıflarda eğitim verilecek. Alanında uzman eğitimcilerin desteğiyle zengin kaynak ve dokümanlar kullanarak birebir rehberlik hizmeti sunup, Patnos'ta ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitimlerine böylece katkı sağlayacağız."

Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF-SEN) Patnos Şube Başkanı İsa Cömert de dernek olarak yeni eğitim döneminde, okuma salonu sayısını 2'ye çıkararak, dar gelirli ailelerin yanlarında olmak istediklerini kaydetti.

Öğrenci velisi Abdurrahman Sezgin ise maddi durumu iyi olmadığı için kızını dershaneye gönderemediğini belirterek, "Kızımın diğer kardeşleri gibi küçük yaşta evlenmesini istemiyorum. Kızımın eğitimi sürdürmesi için elimden geleni yapacağım. Bize bu imkanı tanıyanlara teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber