Şehit polisin 6 aylık kızı babasının tabutuna son kez dokundu

Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu ile polis memuru Okan Koç için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'nda yapılan törene devletin zirvesi katıldı. Şehit polis memuru Okan Koç'un eşi Hatice Koç, cenaze törenine kucağında 6 aylık kızı Nehir'le birlikte geldi. Nehir, babasının tabutuna dokunarak onu son yolculuğuna uğurladı.

Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'ndaki camide düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için bir dönem görev yaptıkları Özel Hareket Daire Başkanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Şehitlerin naaşları, cenaze arabalarından indirilirken duygusal anlar yaşandı. Şehit yakınları, kendileri için kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Törene katılan Cumhurbaşkanı Gül ve Meclis Başkanı Çiçek başta olmak üzere devlet erkanı ailelere tek tek taziye mesajlarını iletti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in gelişinde ise bir grup "Teröriste ağlayan değil, ağlamayan müdür istiyoruz. Şehitler için ağlayan müdür istiyoruz. Müdür görevden alınsın." diyerek Diyarbakır Emniyet Müdürünün açıklamalarına tepki gösterdi.

Cenaze namazı öncesi şehit yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Aileleri şehidin meslektaşları teselli etmeye çalıştı. Cenaze namazı öncesi ise imam, şehitler için yazılan şiiri okudu. Ardından cenaze namazı kılındı, şehitler için dualar edildi. Helallik alındıktan sonra omuzlara alınan şehitler, cenaze aracına taşındı. Bu sırada gözyaşları sel oldu.

Şehit cenazeleri omuzlarda taşınırken'"Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Şehit polis memuru Okan Koç'un 6 aylık kızı Nehir de babasının tabutu taşınırken ona son kez dokundu. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Şehit naaşları cenaze araçlarına konulduktan sonra bir bayan vatandaş, dua etti.

Şehit Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu Gölbaşı, polis memuru Koç ise Cimsit Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber