K-9'lar Çekmeköy'de yarıştı

Çekmeköy'de, K-9 olarak bilinen Alman çoban köpekleri sahneyi çıkarak maharetlerini ve güzelliklerini sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kıyası yarışan köpeklere mama ve madalya verildi.

Ömerli Stadyumu'nda gerçekleştirilen Alman Çoban Köpekleri Türkiye Şampiyonası'na Almanya, İtalya, Makedonya, Türkiye, Bulgaristan, Lübnan ve Macaristan'dan toplam 200 köpek katıldı. Yarışmaya katılan köpeklere yaklaşık 500 kişi eşlik etti. Fiziksel durum, itaat, savunma ve saldırı gibi özelliklerin test edildiği yarışmanın sponsor gelirleri Çekmeköy Belediyesi Hayvan Bakımevi'ne bağışlanacağı açıklandı. Hayvan sevgisinin pekiştirilmesini amaçlayan yarışmanın hakemliğini Almanya'dan Peter Arth yaptı.

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş, şampiyona hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Karataş, ? Burada yaklaşık 200'e yakın köpek şampiyonaya katılmakta. Köpekler gruplandırıldı. 4-6 ay gruplardan başlayarak kral sınıfına kadar gruplar bulunmakta. Burada en seçkin köpek unvanı alan köpeği belirleyeceğiz.? dedi.

Şampiyona'nın hakemliğini yapan Peter Arth da Alman çoban köpekleri hakkında bigi verdi. Hakem Arth, ? Alman Çoban Köpekleri, dünyaca ünlüdür. Aile ortamına çok uygunlardır. Hem de iş köpeği olarak kullanılmaları da onların çok alternatifli köpekler olduğunu göstermekte. ? şeklinde konuştu. Arth, yıllar geçtikçe Türkiye'de yetiştirilen Alman Çoban köpeklerinin, Almanya'da yetiştirilen köpekler kadar iyi olmaya başladığını sözlerine ekledi.

Yarışma sonunda dereceye giren köpekler, mama ve madalya ile ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber